De eerlijkheid van de adem

De eerlijkheid van de adem

De verbonden adem. 
Het is de kracht van de liefde
Die door een verbonden adem naar boven kan komen
Het herinnert ons aan wie we werkelijk zijn. 
Liefde.
Dat is waar altijd ons antwoord ligt.

Ik ben gegrepen door de helderheid die hierin ligt. Gegrepen door de helderheid in mijn eerste ademsessie samen met Kick bij Tilke. Een heel bijzonder kwetsbaar moment omdat de vraag was: passen wij wel echt bij elkaar? De verhouding tussen ons, waar ik de verzorger was, werkte niet meer. Waarom niet?
Ik sloot mijn ogen en begon verbonden te ademen. 

Waarom zorg ik zo overmatig voor anderen? 

Zodat ze afhankelijk van mij worden

Waarom vind ik dat fijn?  

Omdat ik dan geliefd word

Aha. 

Aha. 

Ik ben nog steeds zo dankbaar voor dit moment, zo helder. Hier moest ik zijn! Het is nog steeds mijn motivatie en bevestiging hoe eerlijk het ademwerk is. Hoe onwijs behulpzaam deze methode is om je bewust te worden van je trauma’s en hier ‘ja’ tegen te zeggen. Het duurde niet lang of de ‘methode’ werd een ‘levensweg’.

Het fijne van Ademwerk is, dat je de adem altijd bij je draagt. Je bent niet meer afhankelijk van iets dat buiten jou ligt, een pilletje voor de rust, suiker voor je energie etc. Vanaf het moment dat je de adem echt gebruiken kunt, heb je altijd toegang tot een ondersteuning. De meest duurzame ondersteuning die je maar vinden kunt: jezelf, door middel van een verbonden ademhaling.
Je kunt dit liggend doen, drijvend in water, staand, springend etc. Voor iedereen en voor verschillende doeleinden is wel een passende manier te vinden. 
Waar ik zo dankbaar voor ben, is dat we het vooral zittend doen. Gewoon op een stoel, heel eenvoudig. Daar zit voor mij zoiets prachtigs in, de eenvoud, het minimalistische. Zo simpel en met zoveel potentie voor verbinding. We ademen met twee voeten op de grond, onze billen op de stoel en recht op. Precies dat laatste heeft mij zo geraakt, ‘rechtop’ werd ‘oprecht’. Eerlijk. 
Het voelt voor mij als waarheid aan dat als we deze houding aannemen en daarbij onze adem naar binnen laten stromen door onze neus, deze als een frisse wind dwars door onze gedachten heen laten stromen, bovenin laten meenemen wat we nodig hebben en dit met onze uitademing laten vallen via onze ruggengraat naar ons bekken, en we daarmee de antwoorden die we zoeken kunnen vinden. 

Ik verbind mijn adem
Ik mediteer
Ik stel vragen
Wat heb ik nodig?
Wat is goed voor mij? 
Ik open mijn hoofd, mijn fontanel
Ik laat mijn uitademing vallen
In mijn bekken
Het antwoord valt bij mij binnen als een gedachte

Wat is de kracht van de verbonden adem? 

De verbonden adem zorgt ervoor dat we loskomen van een identificatie. 
Vaak zijn we verward, verwikkeld in allerlei delen van onszelf die wij gedurende ons leven hebben op- of uitgebouwd. Verwikkeld in onze overtuigingen, gedachten en patronen die allemaal vanaf een zeer vroeg stadium ontstaan zijn om ons te beschermen. Het voelt voor mij als de bedoeling dat we ons gedurende ons leven ont-wikkelen. Ontwikkelen tot degene wie we in werkelijkheid zijn, tot een bewust ‘ik’ die al zijn delen kent. 

Zodra we bewust verbonden ademen, kiezen we ervoor om uit de identificatie te komen waar we op dat moment in zitten. Door rechtop te gaan zitten geef je jezelf de mogelijkheid om een midden te vinden. Je balanceert op je zitbotten en leunt van links naar rechts, van voor naar achter. En ergens voel je, dat je in het midden bent. Vervolgens (of ondertussen) verbind je bewust je in- en uitademing met elkaar en maak je een hele schone energetische verticale verbinding. Tussen hemel en aarde.  Zo komen we van een onbewust verward moment, in een nieuw midden en zien we wat er werkelijk aan de hand is. Eerlijk. Vanuit dit nieuwe midden heb je de mogelijkheid om bewust te kiezen voor je weg. Hiermee neem je verantwoordelijkheid voor jouw leven en stap je uit het slachtofferschap van de afhankelijkheid. Van ‘ik kan er niets aan doen’ naar ‘ik heb een keuze’. 
Alle oude angsten die onderweg naar boven komen voelen aan als levensbedreigend. Met een bewust verbonden adem kunnen we dit makkelijker écht aankijken. 

We maken ruimte met de adem.
We accepteren met de adem. 
We dragen met de adem. 
We integreren met de adem. 

Ik zou iedereen die last ervaart van stress (angst) adviseren om naar ademtherapie te gaan. Alle individuele ademsessies, en ook groep sessies, geven je de kans om zoveel over jezelf te leren. Je bewust te worden van patronen waar je al je hele leven in vast zit. Waar je eigenlijk allang uit wilt, maar het lukt je maar niet om uit die cirkel te stappen. Eén ademsessie is al genoeg om je bewust te worden van verschillende patronen, je kunt zelfs al in dezelfde sessie ontspanning ervaren. Ontspanning die je al zo lang niet meer, of überhaupt nog nooit ervaren hebt. Eigenlijk is dat het doel, ontspanning. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!